Güveçte kaşarlı etli mantar sote nasıl yapılır?
Lezzetli bir güveç yemeği için et ve mantarın mükemmel uyumu, üzerinde eriyen kaşar peyniriyle buluşuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, hem görsel şölen hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Güveçte Kaşarlı Etli Mantar Sote Tarifi
Malzemeler:
- 400 gr dana kuşbaşı et
- 500 gr kültür mantarı
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 200 gr rendelenmiş kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:
- İlk olarak soğanları yemeklik doğrayın, sarımsakları ince ince kıyın
- Mantarları irice dilimleyin, yeşil biberleri jülyen doğrayın
- Domateslerin kabuğunu soyup küp küp doğrayın
- Güveç kabına zeytinyağı ve tereyağını alıp ısıtın
- Soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
- Kuşbaşı etleri ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar pişirin
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
- Mantarları ve yeşil biberleri ekleyip mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin
- Doğranmış domatesleri ve tüm baharatları ekleyip karıştırın
- Kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakın
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin
- Önceden ısıtılmış 200°C fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirin
Püf Noktaları:
- Etlerin yumuşak olması için marine edilmiş et kullanabilirsiniz
- Mantarları çok ince dilimlememeye özen gösterin
- Kaşar peynirini fırına sokmadan hemen önce ekleyin
- Dilerseniz üzerine taze kekik serperek servis yapabilirsiniz
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak, yanında pilav veya patates püresi ile servis edebilirsiniz
- Üzerine bir dal taze maydanoz ekleyerek sunum yapabilirsiniz
|