Mantar soslu et bonfile nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek için hazırlanan mantar soslu et bonfile, hem görsel şıklığı hem de zengin aromasıyla sofraları taçlandırıyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu tarif, özel günlerde veya günlük menülerde rahatlıkla tercih edilebilecek bir seçenek sunuyor.

24 Kasım 2025

Mantar Soslu Et Bonfile Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet et bonfile (yaklaşık 200-250 gram each)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (damak zevkine göre)
  • 200 gram taze kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 1 adet orta boy soğan (ince doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 100 ml krema
  • 50 ml beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı et suyu veya sıcak su
  • 1 çay kaşığı taze veya kuru kekik

Hazırlık Süresi: 15 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Porsiyon: 2 kişilik

Yapılışı:

1. Et Bonfileleri Hazırlama:


  • Et bonfileleri oda sıcaklığına getirin, fazla yağları temizleyin.
  • Her iki tarafını da tuz ve karabiberle iyice marine edin.

2. Etleri Pişirme:

  • Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Et bonfileleri yüksek ateşte her iki tarafını da 3-4 dakika arkalı önlü kızartın (tercihe göre az veya çok pişmiş).
  • Etleri tavadan alıp, bir tabağa yerleştirin ve üzerini alüminyum folyo ile kapatarak dinlendirin.

3. Mantar Sosu Hazırlama:

  • Aynı tavada, kalan yağda soğanları pembeleşene kadar soteleyin.
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Dilimlenmiş mantarları ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Beyaz şarap kullanıyorsanız, ekleyip 1-2 dakika kaynatın.
  • Unu ekleyip, 1 dakika karıştırarak kavurun.
  • Et suyunu veya sıcak suyu yavaşça ekleyin, topaklanmaması için sürekli karıştırın.
  • Krema, tereyağı ve kekiği ekleyip, sos kıvam alana kadar 5-7 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

4. Servis:

  • Dinlenmiş et bonfileleri dilimleyin veya bütün olarak servis tabağına alın.
  • Üzerine sıcak mantar sosunu gezdirin.
  • Yanında patates püresi, haşlanmış sebzeler veya pilav ile servis yapın.

İpuçları:

  • Et bonfileleri dinlendirirseniz, daha sulu ve lezzetli olur.
  • Mantarları fazla pişirmemeye dikkat edin, aksi halde lastik gibi olabilir.
  • Sosu koyulaştırmak için un yerine mısır nişastası da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;