Hindi etli mantar sote nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için pratik bir tarif: Hindi eti ve mantarın nefis uyumu, zengin baharatlarla harmanlanıyor. Tereyağı ve zeytinyağı ile kızartılan malzemeler, isteğe bağlı krema ilavesiyle daha da özel bir hale geliyor.
Hindi Eti ve Mantar Sote TarifiMalzemeler:
Hazırlık:1. Hindi etini kuşbaşı şeklinde doğrayın, üzerine karabiber ve tuz serperek marine edin. 2. Mantarları kalın dilimler halinde kesin, soğanı yemeklik, sarımsağı ince kıyın. Pişirme:1. Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. 2. Hindi etlerini tavaya ekleyip yüksek ateşte her yönü renk alana kadar (4-5 dakika) soteleyin. Etleri tavadan alıp bir tabağa aktarın. 3. Aynı tavaya soğanı ekleyip yumuşayıncaya kadar (3-4 dakika) kavurun. 4. Sarımsak ve kırmızı biberi ekleyip 2 dakika daha soteleyin. 5. Mantarları tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar (5-6 dakika) pişirin. 6. Kırmızı toz biber, kekik ve tuzu ekleyip karıştırın. 7. Hindi etlerini tavaya geri ekleyin, sıcak su veya et suyunu ilave edip kapağını kapatarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. 8. İsteğe bağlı olarak kremayı ekleyip bir taşım kaynatın. 9. Üzerine maydanoz serperek sıcak servis yapın. İpuçları:
Afiyet olsun! |


.webp)
.webp)















