Fırında mantar sote yapmak için hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve pratik bir fırın yemeği olan mantar sote, hem ana yemek hem de garnitür olarak tercih edilebilen nefis bir seçenek. Kültür mantarlarının baharatlarla buluşarak fırında enfes bir kıvam almasıyla hazırlanan bu tarif, renkli biber çeşitleri ve soya sosu gibi ek malzemelerle zenginleştirilebiliyor.

24 Kasım 2025
Fırında Mantar Sote İçin Gerekli Malzemeler

  • 500 gram taze kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet orta boy soğan (küp doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı taze maydanoz (kıyılmış, servis için)

İsteğe Bağlı Ek Malzemeler

  • 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı soya sosu

Not: Malzemeler 4 kişilik bir servis için uygundur. Fırın sote yaparken, mantarların suyunu çekmemesi için yağ ve baharatlarla iyice karıştırılması önerilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;