Mantar soslu makarna nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir mantar soslu makarna için pratik ve denenmiş bir tarif. Taze mantarların kremalı sosla buluştuğu bu nefis yemek, hem günlük sofralar hem de özel davetler için ideal. Malzemelerin uyumlu dokusu ve baharatlarla zenginleşen aromasıyla her damak tadına hitap ediyor.

24 Kasım 2025

Mantar Soslu Makarna Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gr makarna (spagetti veya fettuccine)
  • 300 gr taze mantar (kültür veya kestane mantarı)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • Tuz, karabiber
  • 1 çay kaşığı taze veya kuru kekik
  • Maydanoz (süsleme için)

Hazırlık Süresi: 10 dakika


Pişirme Süresi: 20 dakika

Yapılışı:

  • Geniş bir tencerede su kaynatın, tuz ekleyin ve makarnayı paket üzerindeki sürede haşlayın.
  • Mantarları ince dilimler halinde doğrayın, soğanı küp küp doğrayın, sarımsağı ince kıyın.
  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın, soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsak ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Mantarları ekleyip suyunu salıp çekene kadar orta ateşte pişirin.
  • Krema, parmesan peyniri, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırarak sosu kıvam alana kadar pişirin.
  • Süzülmüş makarnayı sosun içine ekleyip iyice karıştırın.
  • Üzerine maydanoz ve biraz daha parmesan serperek servis yapın.

İpuçları:


  • Mantarları yıkayarak değil, nemli bir bezle silerek temizleyin.
  • Krema yerine süt ve un karışımı kullanabilirsiniz.
  • Daha yoğun bir lezzet için bir miktar beyaz şarap ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;