Kremalı tavuk mantar sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği arayanlar için nefis bir seçenek: Kremalı tavuk mantar sote. Tavuk göğsü ve mantarın krema sosuyla buluştuğu bu yemek, hem besleyici hem de görsel olarak iştah açıcı bir alternatif sunuyor.

24 Kasım 2025

Kremalı Tavuk Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • Maydanoz (servis için)

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavukları kuşbaşı doğrayıp tuz ve karabiberle marine edin.
  • Mantarları kalın dilimler halinde kesin.
  • Soğanı yemeklik, sarımsağı ince kıyın.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp ısıtın.
  • Marine edilmiş tavukları ekleyip yüksek ateşte renk alana kadar soteleyin.
  • Tavuklar pişince içine soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Sarımsakları ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  • Dilimlenmiş mantarları tavaya ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Unu ekleyip 2 dakika kavurarak kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Kremayı ve sıcak suyu yavaşça ekleyip topaklanmaması için çırpın.
  • Kekiği ilave edip kısık ateşte 10-15 dakika kaynatarak kıvam almasını sağlayın.
  • Gerekirse tuz ve baharatları kontrol edip ayarlayın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna eşliğinde servis yapın.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sunum yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;