Kabak ve mantar sote nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Sebzelerin doğal lezzetini öne çıkaran bu nefis sote, hem hafif hem de besleyici bir öğün alternatifi sunuyor. Kabak ve mantarın mükemmel uyumu, basit malzemelerle hazırlanan bu tarifte şaşırtıcı bir lezzet deneyimi vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Kabak ve Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 2 orta boy kabak
  • 250 gram mantar (kültür veya kestane mantarı)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1/2 demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Kabakları yıkayıp ince ince doğrayın
  • Mantarları temizleyip dilimleyin
  • Soğanı ince doğrayın
  • Sarımsakları ince kıyın
  • Maydanozu ince doğrayın

Pişirme Yöntemi:


  • Tavaya zeytinyağını alıp ısıtın
  • Önce soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin
  • Kabakları ekleyip orta ateşte 8-10 dakika pişirin
  • Tuz, karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın
  • En son maydanozu ilave edip 1 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Mantarları fazla yıkamamaya özen gösterin
  • Kabakları çok ince doğramamaya dikkat edin
  • Yüksek ateşte pişirmek sebzelerin vitamin kaybına neden olabilir
  • İsteğe bağlı olarak üzerine limon sıkabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Pilav veya makarna yanında servis edebilirsiniz
  • Yoğurt ile birlikte tüketebilirsiniz
  • Sıcak servis yapmanız önerilir

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;