Hindi mantar sote nasıl yapılır, hangi malzemeler gerekir?

Lezzetli ve besleyici bir akşam yemeği için pratik bir tarif: Hindi mantar sote, hem protein hem de sebze içeriğiyle dengeli bir öğün sunuyor. Marine edilmiş hindi eti ve çeşnilerle hazırlanan bu yemek, kısa sürede sofraları renklendirecek.

24 Kasım 2025

Hindi Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gram hindi göğsü (kuşbaşı doğranmış)
  • 300 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 1 adet kırmızı biber (jülyen doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı:


  • Hindi etini kuşbaşı doğrayın, tuz ve karabiberle marine edin
  • Geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın
  • Önce soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Hindi etlerini tavaya ekleyip her yüzü renk alana kadar pişirin
  • Mantarları ve kırmızı biberi ekleyip 5-6 dakika daha pişirin
  • Baharatları (kırmızı toz biber, kekik) ekleyip karıştırın
  • Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin
  • Son olarak maydanozu ekleyip 1 dakika daha pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Püf Noktaları:


  • Hindi etini çok uzun süre pişirmeyin, kuruyabilir
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirmeye devam edin
  • Dilerseniz son dakika bir kaşık krema ekleyebilirsiniz
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;