Fırında Kıymalı Mantar Sote Tarifi
Malzemeler:
- 500 gram kıyma (tercihen dana veya karışık)
- 400 gram mantar (iri dilimlenmiş)
- 1 adet soğan (küp doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 adet domates (küp doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım su bardağı sıcak su
Yapılışı:
- Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın.
- Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın, soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
- Kıymayı ilave edin, suyunu çekene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyip 2-3 dakika kavurun.
- Küp doğranmış domates ve yeşil biberi ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Mantarları ilave edip, mantarlar hafif yumuşayana kadar soteleyin.
- Tuz, karabiber, pul biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı fırın kabına alın.
- Üzerine sıcak suyu gezdirin.
- Fırında 25-30 dakika pişirin, üzeri kızarana kadar kontrollü şekilde pişirmeye devam edin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktaları:
- Mantarları çok ince dilimlememeye dikkat edin, aksi halde pişerken fazla su salabilirler.
- Kıymanın yağ oranına göre ekstra yağ kullanmayabilirsiniz.
- Dilerseniz pişirme kabının üzerini folyo ile kapatarak ilk 20 dakika pişirebilir, sonra folyoyu kaldırıp kızartabilirsiniz.
- Yanında pilav veya yoğurt ile servis edebilirsiniz.
|