En lezzetli mantar sote tarifi nasıl hazırlanır?

Mantar sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif: Kültür mantarlarının en doğru şekilde temizlenmesinden pişirme tekniklerine, baharat uyumundan sunum önerilerine kadar tüm detaylarıyla hazırlanan bu sote, günlük sofralarınıza şık bir dokunuş katıyor.

24 Kasım 2025

En Lezzetli Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram taze kültür mantarı
  • 2 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 limon

Hazırlık Aşamaları:


  • Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince kıyın
  • Biberleri jülyen doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını alın
  • Soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • Doğranmış biberleri ilave edin
  • Mantarları tavaya ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın
  • Mantarlar suyunu salıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirin
  • Tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Ocaktan almadan önce maydanozu ilave edin
  • Limon suyunu sıkıp servis edin

Püf Noktaları:

  • Mantarları yıkamak yerine nemli bezle silin
  • Mantarları çok ince dilimlemeyin
  • Yüksek ateşte hızlı pişirin
  • Tereyağı mantarlara lezzet katar
  • Limonu en son ekleyin

Servis Önerileri:

  • Pilavın yanında mükemmel gider
  • Yoğurtla servis edebilirsiniz
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpebilirsiniz
  • Sıcak olarak servis yapın

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;