Dana etli mantar sote nasıl hazırlanır, malzemeleri nelerdir?

Lezzetli ve besleyici bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: Dana eti ve mantarın uyumunu yansıtan bu sote, günlük hayatın koşuşturmasında kolayca hazırlanabilecek bir seçenek sunuyor. Malzemelerin doğru tekniklerle birleşimi, hem göze hem damağa hitap eden sonuçlar vaat ediyor.

24 Kasım 2025

Dana Etli Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gram dana bonfile veya dana kuşbaşı
  • 500 gram mantar (kültür mantarı veya tercih ettiğiniz mantar çeşidi)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıcak su

Hazırlanışı:


  • Dana etini kuşbaşı doğrayın, üzerine tuz ve karabiber serperek marine edin.
  • Mantarları irice dilimleyin, soğanı yemeklik doğrayın, biberleri jülyen kesin.
  • Sarımsakları ince ince kıyın, domatesleri küp küp doğrayın.
  • Geniş bir tavaya sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın.
  • Marine edilmiş etleri tavaya alıp yüksek ateşte her yönü nar gibi kızartın.
  • Etler suyunu salıp çekince üzerine soğanları ekleyip 2-3 dakika kavurun.
  • Biberleri ilave edip 2 dakika daha kavurmaya devam edin.
  • Mantarları tavaya ekleyip mantarlar suyunu salana kadar kavurun.
  • Sarımsak, kırmızı biber ve kekiği ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Domatesleri ilave edip domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  • Yarım çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Etleri marine etmek daha yumuşak olmasını sağlar
  • Mantarları çok ince dilimlememeye özen gösterin
  • Yüksek ateşte hızlı pişirme etin sulu kalmasını sağlar
  • İsteğe bağlı olarak birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;