Tavuk kıymalı mantar sote nasıl yapılır? tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için tavuk kıymalı mantar sote, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Taze malzemelerle hazırlanan bu yemek, günlük hayatın koşuşturması içinde kolayca pişirilebilecek bir tarif.

24 Kasım 2025

Tavuk Kıymalı Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gram tavuk kıyma
  • 500 gram mantar (dilimlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı su

Hazırlık Aşamaları:


  • Soğanları ince ince doğrayın.
  • Sarımsakları ezin veya minik doğrayın.
  • Yeşil biberleri jülyen doğrayın.
  • Domatesleri küp küp doğrayın.
  • Mantarları kalın dilimler halinde kesin.

Yapılışı:


  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alın ve orta ateşte ısıtın.
  • Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  • Sarımsakları ilave edip 1 dakika daha kavurun.
  • Tavuk kıymayı ekleyerek suyunu çekene ve renk alana kadar pişirin.
  • Yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
  • Dilimlenmiş mantarları ilave edin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Doğranmış domatesleri, tuz, karabiber, kırmızı biber ve kekiği ekleyip karıştırın.
  • Yarım çay bardağı suyu ekleyip kapağını kapatarak 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Pişme süresi sonunda ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Mantarları çok ince dilimlememeye özen gösterin, aksi halde dağılabilirler.
  • Tavuk kıymayı yüksek ateşte hızlıca pişirerek sulu kalmasını önleyin.
  • İsteğe bağlı olarak birkaç damla limon suyu ekleyerek lezzetini zenginleştirebilirsiniz.
  • Pilav veya makarna ile servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;