Tavuk göğsü ile mantar sote nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir akşam yemeği için ideal olan tavuk göğsü ile mantar sote, hem besleyici hem de doyurucu bir seçenek sunuyor. Malzemelerin uyumlu dansıyla ortaya çıkan bu nefis yemek, günlük hayatın koşuşturmasında zaman kazanmak isteyenler için mükemmel bir çözüm.

24 Kasım 2025

Tavuk Göğsü ile Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet tavuk göğsü (yaklaşık 400-500 gram)
  • 300 gram mantar (kültür veya kestane mantarı tercih edilebilir)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Tavuk göğsünü yıkayıp kuruladıktan sonra kuşbaşı doğrayın.
  • Mantarları ince dilimler halinde kesin.
  • Soğanı yemeklik doğrayın, sarımsakları ince dilimleyin veya ezin.

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Tavukları ekleyip yüksek ateşte her tarafı altın rengi olana kadar soteleyin (yaklaşık 5-7 dakika).
  • Tavukları tavadan alıp bir kenara koyun.
  • Aynı tavaya tereyağını ekleyin (kullanıyorsanız). Soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin (3-4 dakika).
  • Sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun.
  • Mantarları tavaya ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte soteleyin (5-6 dakika).
  • Tavukları tekrar tavaya ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekiği ilave edip karıştırın.
  • Limon suyunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan almadan önce maydanozu ekleyip karıştırın.

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna yanında servis yapabilirsiniz. Üzerine taze çekilmiş karabiber serperek lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;