Patatesli mantar sote nasıl yapılır, tarifiniz nedir?

Lezzetli ve doyurucu bir ana yemek arayanlar için pratik bir tarif: patates ve mantarın mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sote, hem besleyici hem de oldukça ekonomik. Malzemelerin doğru tekniklerle birleştiği bu nefis yemek, günlük sofralarınıza renk katacak.

24 Kasım 2025

Patatesli Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 400 gram kültür mantarı
  • 2 adet soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet maydanoz

Hazırlık Aşamaları:


  • Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve suda 10 dakika bekletin
  • Mantarları ince ince dilimleyin
  • Soğanları yemeklik doğrayın
  • Sarımsakları ince ince kıyın
  • Yeşil biberleri jülyen doğrayın
  • Maydanozu ince kıyın

Pişirme Yöntemi:


  • Geniş bir tavaya zeytinyağını alın
  • İlk olarak doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun
  • Suyunu süzdüğünüz patatesleri ekleyip 15 dakika kavurmaya devam edin
  • Mantarları ve yeşil biberleri ekleyip 5 dakika daha kavurun
  • Sarımsak, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirin
  • Son olarak maydanozu ekleyip 2 dakika daha pişirin

Püf Noktaları:

  • Patatesleri suda bekletmek fazla nişastasının çıkmasını sağlar
  • Mantarları çok ince dilimlemeyin, suyunu salıp dağılabilirler
  • Son aşamada eklenen maydanoz yemeğe tazelik katacaktır
  • Dilerseniz üzerine limon sıkarak servis yapabilirsiniz

Servis Önerisi:

  • Sıcak olarak pilav veya makarna yanında servis edebilirsiniz
  • Yoğurt ile birlikte de tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;