Oktay usta'nın mantar sote tarifi nedir?

Mantar sevenler için pratik ve lezzetli bir tarif: kültür mantarlarının soğan, biber ve domatesle buluştuğu nefis bir sote. Tüm püf noktalarıyla birlikte, her seferinde mükemmel sonuç veren bu tarif hem ana yemek hem de garnitür olarak sofraları renklendiriyor.

24 Kasım 2025

Oktay Usta'nın Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 500 gram kültür mantarı (dilimlenmiş)
  • 2 adet orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
  • 2 adet domates (küp doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak (ince dilimlenmiş)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber (isteğe bağlı)
  • Yarım demet maydanoz (kıyılmış)

Hazırlanışı:


  • Mantarları yıkayıp dilimledikten sonra suyunu salıp çekmesi için tuz serpip 10 dakika bekletin
  • Geniş bir tavaya sıvı yağı alıp soğanları pembeleşinceye kadar kavurun
  • Yeşil biberleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun
  • Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın
  • Mantarların suyunu süzüp tavaya ekleyin, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Domates salçasını ekleyip 1 dakika kavurun
  • Küp doğranmış domatesleri, tuz ve baharatları ilave edip 5 dakika daha pişirin
  • Son olarak kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın

Püf Noktaları:


  • Mantarları çok yıkamamaya özen gösterin, nemli bezle silmek yeterli olabilir
  • Mantarlar suyunu çekene kadar yüksek ateşte pişirmek önemli
  • İsterseniz son dakika bir kaşık tereyağı ekleyerek lezzetini arttırabilirsiniz
  • Pilavın yanında veya kahvaltılık olarak tüketebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;