Jülyen et mantar sote nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Jülyen kesilmiş et ve mantarın mükemmel uyumunu yansıtan bu sote, hem görsel şölen hem de lezzet şöleni vaat ediyor. Pratik hazırlanışı ve zengin aromasıyla günlük öğünlerinizi şımartacak bir tarifle karşınızdayız.

24 Kasım 2025

Jülyen Et Mantar Sote Tarifi


Malzemeler:

  • 400 gr bonfile veya kontrfile (jülyen doğranmış)
  • 300 gr kültür mantarı (iri dilimlenmiş)
  • 1 adet büyük soğan (jülyen doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (ince kıyılmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay bardağı sıcak su veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı soya sosu

Hazırlanışı:


  • Etleri jülyen (ince uzun şeritler) şeklinde doğrayın, tuz ve karabiberle marine edin
  • Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın
  • Etleri yüksek ateşte hızlıca arkalı önlü kızartın ve bir kaseye alın
  • Aynı tavaya tereyağını ekleyin, soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Sarımsak ve yeşil biberleri ekleyip 2 dakika daha kavurun
  • Mantar dilimlerini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin
  • Önceden pişirdiğiniz etleri tavaya geri ekleyin
  • Baharatları, soya sosunu ve sıcak suyu ekleyip karıştırın
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte 5-7 dakika daha pişirin
  • Sıcak servis yapın, pilav veya patates püresi ile servis edin

Püf Noktaları:


  • Etleri yüksek ateşte hızlı pişirerek sulu kalmasını sağlayın
  • Mantarları fazla suyunu salmadan pişirin
  • Dilerseniz son dakika krema ekleyerek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz
  • Taze kekik kullanırsanız daha aromatik olur

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;