Mantar soslu tavuk bonfile nasıl hazırlanır?

Lezzetli bir ana yemek arayanlar için pratik ve şık bir tarif: tavuk bonfilelerin krema ve mantarla buluştuğu bu nefis yemek, hem görsel hem de damak tadına hitap eden bir şölene dönüşüyor. Malzemelerin uyumlu dansıyla hazırlanan bu sos, her lokmada mutfak başarısını hissettiriyor.

24 Kasım 2025

Mantar Soslu Tavuk Bonfile Tarifi


Malzemeler:

  • 2 adet tavuk bonfile
  • 200 gram mantar (tercihen kültür mantarı)
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı krema
  • 1/2 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, kekik

Hazırlık Aşamaları:


1. Tavukların Hazırlanması:


  • Tavuk bonfileleri yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın
  • Her iki tarafına tuz, karabiber ve kekik serperek marine edin
  • Zeytinyağını tavada ısıtın ve tavukları her iki tarafı altın rengi olana kadar 4-5 dakika pişirin
  • Tavukları tavadan alıp dinlenmeye bırakın

2. Mantar Sosunun Hazırlanması:

  • Aynı tavaya tereyağını ekleyin
  • İnce doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavurun
  • Rendelenmiş sarımsakları ekleyip 1 dakika daha kavurun
  • İnce dilimlenmiş mantarları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin
  • Krema ve tavuk suyunu ekleyip kaynamaya bırakın
  • Kıvam alana kadar 5-6 dakika pişirin
  • Tuz ve karabiberle tatlandırın

3. Son Dokunuş:

  • Dinlenmiş tavukları mantar sosunun içine yerleştirin
  • 2-3 dakika daha pişirerek sosun tavukla bütünleşmesini sağlayın

Servis Önerisi:

  • Sıcak servis yapın
  • Pilav veya patates püresi ile sunabilirsiniz
  • Üzerine taze doğranmış maydanoz serpebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;